MARMARA KARİYER FUARINDA ÜNİVERSİTEMİZİ TEMSİL ETTİK

28 Şubat 2024 Çarşamba

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Marmara Kariyer Fuarı’nda (MARMARAKAF’24)  Kariyer Planlama ve Mezun İzleme  Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) olarak Üniversitemizi temsil ettik.

Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Kocaeli Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışında, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin oluşturduğu koro tarafından “Marmara Türküleri” dinletisi sunuldu.

Fuara Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Paydaş üniversitelerin rektörleri, Üniversitemiz Kariyer Merkezi personeli ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından koordine edilen ve “Yetenek Her Yerde” temasıyla 2019’da başlayan bölgesel kariyer fuarları kapsamında düzenlenen Marmara Kariyer Fuarı’na; 100.000 öğrenci, 1071 firma ve bölgenin üniversiteleri başta olmak üzere çok sayıda kurum ve kuruluş katıldı.

MARMARAKAF’ın paydaşları arasında yer alan Üniversitemiz, iki gün süresince, eğitim-öğretim faaliyetleri, bölümleri, bilimsel araştırmaları, ulusal ve uluslararası başarıları, bölgesel kalkınma projeleri ve sosyal imkanları başta olmak üzere birçok konuda tanıtım etkinliklerinde bulundu.

Fuar alanında Üniversitemizin tanıtımını yapmak amacıyla kurulan standımız yoğun ilgi gördü.