GİRİŞİMCİ KADINLAR AKADEMİSİ'NE BAŞVURU REKORU

30 Mayıs 2024 Perşembe

Bolu’da ilk defa gerçekleştirilecek olan kadın girişimciler eğitim akademisine 93 kadın girişimci adayı başvuru yaptı.
Üniversitemiz Kariyer Merkezi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA), Bolu Ticaret ve Sanayii Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu, İnovaksiyon Proje Ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen Kadın Girişimciler Akademisi’ne yapılan başvuruların mülakat görüşmeleri MARKA Bolu Ofisinde yapıldı. Gün boyu süren Mülakatlara, Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr Murat Tarhan, MARKA Bolu Koordinatörü Mesut Çınar, Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Emine Yüce katıldı.
Mülakat Komisyonunun yaptığı değerlendirmelerin sonucunda geliştirilebilir iş fikirleri içerisinden 20 kadın girişimci adayı seçildi.
Üniversite öğrencilerinin ve Bolu halkının yoğun rağbet gösterdiği proğram 3 Haziran - 11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Eğitim programında, Kadın Girişimciler Paneli, sertifika programı ve Teknik geziler de yer alıyor. Eğitim sürecinde dereceye giren projeler BAİBÜ Kariyer Merkezi bünyesinde kurulacak 1-3 yaş girişim öncesi “kuluçka-startup merkezinde” bireysel mentörlük ile desteklenecek.
BAİBÜ Kariyer Merkezi Müdürü Doç Dr. Murat Tarhan kurumlararası işbirliği yapılan bu önemli eğitimin Bolu'da bir ilk olduğunu belirterek bu önemli projeye destek veren başta MARKA ve TOBB Bolu Kadın Girişmciler İcra Kurulu ile BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı'ya teşekkür etti.