ÜNİVERSİTEMİZ PERSONELİNE AFETLERDE STK’LARIN ÖNEMİ ANLATILDI

29 Mayıs 2024 Çarşamba

Üniversitemizin tüm akademik ve idari personellerine yönelik düzenlenen “Deprem ve Afetlere Hazırlık” eğitimleri kapsamında Kariyer Merkezi Öğr. Gör. Mehmet Akyüz tarafından  “Afetler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının  Önemi” konulu eğitim verildi.
Kongre Merkezi Yeşil Salonda gerçekleştirilen hizmet içi eğitim seminer konularından biri olan “Afetler ve Sivil Toplum Kuruluşlarının  Önemi” konulu derste Öğr. Gör. Mehmet Akyüz; ekip liderliğini yaptığı ve AFAD akreditasyonuna sahip İHH Arama Kurtarma Bolu Ekibinin Bozkurt Sel Felaketi, Antalya-Muğla Orman Yangınları, Düzce Deprem ve Sel Felaketleri ile 6 Şubat Maraş Depremlerinde yaptıkları müdahale çalışmalarından elde ettikleri tecrübeleri ve sivil toplum kuruluşlarının gönüllük faaliyetlerinin afetlerdeki önemini anlattı.