UYGULAMALI MUHASEBE EĞİTİMİ ATÖLYESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

13 Haziran 2024 Perşembe

Üniversitemiz Kariyer Merkezinin öncülük ettiği ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Bolu SMMO) ile yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Bolu Meslek Yüksekokulu’nda İşletme, İktisat, Maliye, Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi bölümlerinde eğitim gören öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek olan "Uygulamalı Muhasebe Eğitimi Atölyesi" başarıyla tamamlandı. 72 saat boyunca uygulamalı olarak eğitim alan 45 öğrenciye, Bolu SMMMO Konferans salonunda gerçekleştirilen törenle sertifikaları takdim edildi.
Törene, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Yücel, Kariyer Merkezi Müdürü Doç Dr. Murat Tarhan, Bolu SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Bağatır, Marka İl Koordinatörü Mesut Çınar KOSGEB il Müdürü Abdurrahman Usta, İl Defterdarı Hasan Çelik, akademisyenler ve Atölye Eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler katıldı.
“ODAMIZ ADINA ÜNİVERSİTEMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Programın açılış konuşmasını yapan Bolu SMMMO Başkanı İlkay Bağatır, “Geride bıraktığımız 35 yılda mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleği büyük bir dönüşüm göstermiştir. Teknolojinin yetirdiği yeniliklerle dijital muhasebe ve uygulamalar mesleğimizin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Bu dönüşüm sürecinde meslektaşlarımız kendilerini sürekli geliştirmiş, yeni uzmanlık alanları ve beceriler kazanmıştır. Mesleğimizin bu değişen yüzünü anlatmamıza fırsat veren üniversitemize odamız adına teşekkür ediyorum” dedi.
“BİZ BUNA ALTIN BİLEZİK DEDİK”
Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, bir süre önce üniversitede sosyal transkript uygulaması başlattıklarını ifade ederek, “Artık bir öğrenci mezun olduğu zaman biz ona sadece diploma veriyoruz. Ama sektör ve piyasa, öğrencileri sadece bir diploma ile yeterli görmüyor. Beceri, yetkinlikler ve kabiliyetler de değerlendiriliyor. Biz bu çalışmalara altın bilezik diyoruz. Gerek bu açıdan gerekse kurumlararası işbirliğinin güzel bir örneği olması açısından bu atölye çalışmasının paydaşı olan kurumlarımıza ve eğitimlere katılan öğrencilere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından uygulamalı eğitimi başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları törene katılan protokol tarafından takdim edildi.