Eğitim Fakültesi Öğrencileri Mezunlarla Buluştu

20 Aralık 2023 Çarşamba

Üniversitemiz Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) akademik birimler için “Kariyer Söyleşileri” düzenlmeye devam ediyor. Bu kapsamda 2023-2024 akademik yılının ilk etkinliği  Eğitim Fakültesi ve Üniversitemiz Mezunlar Derneği (İBUMED) işbirliği kile gerçekleştirildi. Eğitim Fakültesi mezunlarımızın öğrenciler ile deneyimlerini paylaştığı program , büyük beğeni ve ilgiyle izlendi.

Kültür Merkezi Mavi Salonda gerçekleşen söyleşiye, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üzeyir Ok, KARMERMüdürü Doç. Dr. Murat Tarhan, İBUMED Başkanı Nihal Öğten, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İBUMED Başkanı Nihal Öğten’in öğrencilere İBUMED ve yaptığı çalışmaları tanıtmasıyla başlayan etkinlikte KARMER Müdürü Doç. Dr. Murat Tarhan da “Mezun Söyleşileri” programlarıyla mezun-öğrenci iletişim ve etkileşiminin güçlendirilmesini hedeflediklerini, devam edecek bu tür faaliyetlerle tecrübe paylaşımlarının sürekli bir hal alarak öğrencilere lisans sonrası hayatlarında önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını belirtti. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üzeyir Ok ise yapılan etkinliği çok önemsediğini ifade ederek tüm akademik birimlerde yaygınlaşmasının ümit ettiğini belirtti ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

Seminer Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi mezunlarından T.C. Milano Eğitim Ateşesi Prof. Dr. Tolga Erdoğan’ın çevrimiçi konuşmalarıyla başladı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi mezunu olmanın ayrıcalıklarından bahseden Erdoğan, öğrencilere kariyer serüvenini anlattı. Öğretmen Bahar Ertekin ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Recai Akkaya ise öğretmenlik ve akademisyenlik tecrübelerini katılımcılarla paylaşarak Öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaptılar

Söyleşi, KARMER Müdürü Doç. Dr. Murat Tarhan tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.