Hakkımızda

Kariyer merkezleri, üniversiteler bünyesinde bulunan ve öğrencilerin eğitimleri sırasında kendilerini tanımalarında, kariyerlerinin planlanmasında destek sağlamak, iş dünyasının beklentileri hakkında bilgi vermek ve mezuniyet sonrası kendilerini geliştirebilecekleri işlere yerleştirilmelerinde yol göstermek yani iş dünyasının tercih ettiği profesyoneller olabilmeleri için kişisel yetkinlikleri geliştirmelerini sağlayacak çalışmalar yapan merkezlerdir.
Kariyer merkezlerinin amacı; öğrenci adayları, öğrencileri, mezunları ve çalışanlarının yetenek, bilgi, beceri, ilgi ve istekleri ile üniversite ve ülke koşul ve ihtiyaçları doğrultusunda kariyer planlama ve geliştirme yetkinliklerinin iyileştirilmesini sağlayarak üniversitelerin ve mensuplarının saygınlığını ve tercih edilebilirliğini artırmak, bu surette üniversitelerin ve ülkemizin insan kaynakları potansiyelinin ve performansının geliştirilmesine katkıda
bulunmaktır.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER), 17 Kasım 2019 tarihinde kurulmuştur. Merkezimiz kurulduğu günden bugüne kadar gerek üniversite gerekse öğrencilerimizin kariyer süreçlerinin geliştirilmesi konusunda aktif destek sağlamıştır.